фото: PixabayПрез последните години всички слушаме за глобалното затопляне. Какво обаче

...
фото: PixabayПрез последните години всички слушаме за глобалното затопляне. Какво обаче
Коментари Харесай

Температурите през октомври са били с 1.6 градуса по-високи от средните за последните 30 години

фото: Pixabay

През последните години всички слушаме за световното стопляне. Какво обаче е то в действителност. Ето нещо по тематиката:

Измерените температури в Европа за октомври са най-високите за този месец от годината в историята, осведоми Bloomberg.

Температурите през предходния месец са били с 1.6 градуса по Целзий по-високи от междинните за последните 30 години, излиза наяве от данни на Copernicus Climate Change Service – организацията, която съблюдава климатичните политики и промени в Европа.

В международен мащаб също се регистрират високи температури, като те са на трето място в историята за октомври.

Температурите през предишния месец в света са с 0.62 градуса по Целзий по-високи по отношение на историческите междинни равнища.

 

„ През октомври не отчетохме неочакван, а по-скоро предстоящ връх ", оповестиха от Copernicus.

Температурните върхове и в идващите години ще падат все по-често, като това ще е резултат от световното стопляне, осведомиха от организацията, която е подкрепена от Европейски Съюз.

Нещо повече – шестте най-високи междинни стойности на температурите през октомври в Европа са регистрирани през последните шест години.

В елементи от Северна и Източна Европа, както и Сибир и Аляска, беше регистрирано извънредно високо стопляне през месеца, до момента в който горещите талази продължиха с цялостна мощ в Южна Америка и Африка.

Голяма част от американците не усетиха покачването в температурите, защото в централните елементи на Съединени американски щати, както и южната част на Канада, те бяха по-ниски от междинните, споделят още учените.

Докладът на Copernicus идва единствено дни, откакто Съединени американски щати оповестиха формалното си отдръпване от Парижкото климатично съглашение, имащо за цел да ограничи покачването на междинната световна температура до под 2 %, или 1.5 градуса по Целзий.

Кандидатът на демократите Джо Байдън обаче даде обещание, че в случай че завоюва изборите, страната му ще се причисли още веднъж към съглашението.

Икономиката на Съединени американски щати е на второ място след китайската по количество отделени парникови излъчвания.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР